Sigfrid Gras, director de TV3: «No tenim el pressupost necessari per continuar el SX3 amb garanties d’èxit»

0
Entrevista Sigfrid Gras

Entrevista a Sigfrid Gras, director de TV3, que parla sobre l’estrena del nou canal SX3 i fa balanç de les primeres setmanes de la nova programació.

Puedes leer esta entrevista en castellano

El Canal Super3 arrenca una nova etapa sota la marca SX3. En una entrevista a TViens, Sigfrid Gras, director de TV3, ens avança l’aposta del nou canal infantil i fa balanç de les primeres setmanes de la nova graella de TV3. Gras posa atenció a la mala dada de ‘Col·lapse’ de Ricard Ustrell, que va caure a un 6% de quota la segona setmana.

Presenteu el nou SX3. Quant de temps heu estat treballant? Ha suposat molt esforç tirar endavant aquest projecte?

Sí, ha suposat molt d’esforç. Portem treballant un any i mig o fins i tot dos anys, però s’ha intensificat aquests darrers cinc o sis mesos. És un gran esforç perquè és ajuntar tots els nous continguts, que intentem tenir els millors, però també adaptar-nos a les noves formes de consum. És el projecte més important que tenim aquest any. Ha costat. Hi ha hagut implicació de tots els departaments de la casa.

Creus que compteu amb el pressupost suficient per estar a l’alçada del projecte?

Ara sí. Nosaltres sempre voldríem el doble del pressupost. Ara no tenim el pressupost necessari, no per engegar-lo, sinó per continuar-lo amb garanties d’èxit. És el pressupost que estem intentant mantenir. El gran problema del Super3 els darrers anys bàsicament ha estat aquest, la manca de pressupost que l’ha matat. Ara en tenim més per començar, però la nostra voluntat, una cosa que també expliquem a nivell polític, és tenir pressupost per mantenir-lo en el temps.

SX3 Nuevo Super3

Es manté el nou SX3 a la graella amb el 33. En quin punt està la reestructuració de canals?

Està en previsió. Per començar, realment no hi ha cap graella, són continguts digitals que després empaquetem per fer una graella. La reestructuració de canals és sobre la taula, però encara no s’ha afrontat.

A l’àmbit de la ficció es fan coproduccions amb À Punt i IB3, s’ha plantejat en els continguts infantils?

Projecte en tenim algun, però ells aposten d’aquesta manera pels continguts infantils. Són continguts molt cars, tenen algun slot però no tenen canals infantils. Estem ara en converses.

SX3 Nuevo Super3

Sorprèn l’estrena de la sèrie ‘Mòpies’, per què s’ha decidit no emetre-la a TV3?

Perquè volíem que ‘Mòpies‘ fos una estrena potent. També ens dirigim a un públic més alt d’edad i volem que també tinguin alguna ficció potent com aquesta. Que això no vol dir que d’aquí uns mesos no la recuperem per a TV3, perquè és una sèrie de gran qualitat.

Ja fa més de tres setmanes que es va estrenar la nova graella de TV3, quina valoració fas d’aquestes primeres setmanes?

Molt bona i es demostra per l’audiència que tenim. D’audiència anem sobrats, encara que òbviament hi ha programes que funcionen millor i d’altres que funcionen pitjor. El primer mes ha estat un work in progress i a partir d’aquí anirem fent els ajustaments que calguin. Ja es veuen les audiències, alguns han començat com un tro i d’altres els està costant més, però cada dia estem corregint.

El ‘Col·lapse’ de Ricard Ustrell es va estrenar amb un 11%, amb la competència del futbol va baixar a un 6%, com valores aquestes dades?

El 6% de share no va ser una dada bona. Va ser un dia molt especial amb el futbol a TVE i després Sardà, que quan surts d’una gran dada ja tens l’efecte arrossegament que t’enganxa. Aquesta setmana és rara perquè va diumenge. Esperarem una mica, però a nivell de continguts també ho estem revisant. Hi ha seccions que la nostra gent no entén, per això ho estem revisant amb el Ricard i el seu equip.

Entrevista Sigfrid Gras Col·lapse

El Jordi González parlava al ‘Col·lapse’ que li agradaria tornar a TV3, fins i tot parlava d’un format amb la Marta Torné, t’agradaria tenir-lo a la plantilla?

El Jordi González és un excel·lent professional que sempre ens agradaria tenir. Jo havia quedat amb ell l’endemà i vaig saber-ho per la tele. És clar que sempre és un valor. Ara hem de veure on anem, perquè ara ja estem pensant en l’any vinent. Parlem d’una persona que hi aporta un valor, veurem què podem fer.

Ara estem amb el canal infantil, com van els continguts juvenils?

Amb els continguts juvenils passen dues coses. Primer que no hi ha diners, perquè ens hem centrat en els infantils. I segon, segueixo pensant que a la TDT no té gaire sentit, però és cert que ens falta oferta juvenil tant per a digital com per a TV3. Ens agradaria tenir un digital molt potent amb una OTT juvenil i tenir una oferta com la que presentem als infantils, però de moment no la tenim, encara que hi estem. Jo rebo molt però un canal destinat a persones de 15 a 30 anys a la TDT no crec que tingui sentit. A més, ara a la TDT l’any que ve tot haurà de ser HD pel que hi haurà menys espai, i per això l’empaquetar canals no és una decisió que s’hagi pres.

A la presentació de TV3 parlàvem de la convocatòria de nous formats, en quin punt està aquest procés?

En tenim una altra que s’acaba aquest mes. Pel que fa a la que va acabar a principis de setembre, demà tenim la primera reunió per escollir projectes de ficció, divendres crec que infantils i la setmana que ve la resta. Va acabar fa diverses setmanes però primer passa pels departaments, que miren totes les propostes, escullen alguns projectes i en descarten altres. A partir d’aquí n’escollim cinc o sis i comentem amb el Departament de Cultura. Estem treballant.

Fa uns dies hem tingut la dimissió del President Tornero a RTVE, com vius aquesta sortida?

Tornero ha fet el que ha pogut. RTVE és molt complicada, fins i tot més que aquesta casa, que tampoc no és fàcil. Quan es barregen qüestions polítiques mai no saps com pot acabar la cosa. Tornero s’ha trobat al mig de pactes del PSOE i ha acabat com ha acabat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí