Sigfrid Gras, director de TV3: «Farem tot el possible per treballar amb el Buenafuente»

0
Entrevista Sigfrid Gras TV3

Entrevista a Sigfrid Gras, director de TV3, que fa balanç dels primers mesos del nou day time o de la nova aposta de l’SX3.

Puedes leer esta entrevista en castellano

TV3 ha presentat davant els mitjans la seva nova aposta de ficció per al 2023. En una entrevista exclusiva per a TVienes, Sigfrid Gras, director de TV3, fa valoració d’aquestes apostes i destaca la manca de pressupost: “Seguim tenint una limitació pressupostària molt important”.

Gras també fa balanç del nou day time, quatre mesos després de la seva estrena, així com DE la nova aposta del canal SX3. A més a més, el director de TV3 també ens desvetlla la intenció de comptar amb Andreu Buenafuente entre els seus presentadors: «Farem tot el possible per treballar amb el Buenafuente«.

Presenteu una forta aposta per la ficció: TV3 ha estat a l’alçada els darrers anys?

Els últims anys ens ha costat molt la ficció per una falta de pressupost econòmic. Hem hagut de buscar noves fórmules que ens permetin fer coproduccions amb altres partners, que ens permeten tenir sèries amb gran nivell pressupostari i de qualitat. Això passa gràcies a la coproducció i a la cerca de nous socis, de grans plataformes i també altres broadcasters. Jugar amb tots els models que hi ha a la actualitat per fer series y aconseguir grans produccions.

Sense aquests acords no seria possible produir series a TV3…

Seria impossible perquè continuem tenint una limitació pressupostaria molt important. A més a més, a la producció de sèries hi ha hagut una bombolla que fa que s’hagin encarit molt. Abans, nosaltres podíem invertir com a màxim 200.000€ per capítol i ara ho mínim es de 500.000€. Hem obert el camí de les aliances per garantir aquestes dues coses. Garantir tenir sèries en català al món i comptar amb productes de qualitat. Al final o apostem nosaltres per les sèries en català o no ho farà ningú.

Segueix havent-hi lloc per a la ficció en obert?

Nosaltres seguim apostant per les sèries en lineal, encara que també aniran a parar a la nostre OTT. Aquest ha sigut un debat que hem tingut en els últims anys: ¿quin sentit té fer sèries en obert si ja existeix Netflix? Però els resultats ens diuen que el públic ens continua buscant. Hi ha un públic que busca els dilluns a les 22h veure la nostre ficció, encara que hi ha una oferta grandiosa. Ho important es el català, hem de ser la gran referència, però si els resultats no ens acompanyessin no ho faríem.

En quin punt està l’OTT de continguts en català? És sostenible econòmicament?

Serà sostenible quan tinguem una aportació més gran de la Generalitat. Evidentment fer una OTT costa uns diners que han de sortir d’algun lloc i en aquests moments no els tenim. Necessitem una major aportació econòmica. Volem que sigui la gran OTT de continguts audiovisuals en català. Necessitem fer-ho si o si. Els hàbits de consum estan canviant i hem de fer aquesta aposta, però acompanyada de recursos.

Ja han passat 4 mesos des de l’estrena del nou day time: continua sent positiva la valoració del canvi?

Fem una valoració molt positiva dels canvis. Sempre anem retocant coses. Aquest nadal hem tornat a retocar coses dels tres programes, però la valoració es positiva. No tenim uns resultats espectaculars al day time, però ens permet tenir tota la base per a ser líders cada dia. Estem satisfets.

Entrevista Sigfrid Gras TV3

‘Col·lapse’ i ‘Zona Franca’ van començar molt fluixos i han anat millorant

‘Zona Franca’ depèn molt de l’horari, però l’altre dia va fer un 16%. Depèn molt de l’horari, del convidat… Volíem fer un late que ens portes gent diferent i es ho que hem aconseguit. I  ‘Col·lapse’ estem molt contents. Va començar fluix però ara ja porta unes cinc o sis setmanes líder. No te uns resultats espectaculars, però si fa un 12% tres hores ja ens fa líders els dissabtes. Evidentment esperem un 15%, però continuem fent canvis…

Joel Diaz es va queixar de que el programa comenci després de les reposicions dels programes podent fer-ho a les 23h…

Estem habituats a que el presentador o productor de un programa es queixi d’un horari que no sigui a les 22h, ho fa tothom. No ens ho plantegem perquè nosaltres volem que sigui un late. I tampoc ens enganyem, ‘Joc de Cartes’ fa un 25% i la reposició, que es gratis, et fa un 20%. A nivell d’audiència és més interessant la proposta que fem. Igualment és bo que el Joel Diaz es queixi.

Aquesta tardor s’ha emès ‘El Foraster’, ‘Crims’ i segueix Joc de Cartes’, que són les joies de la corona del prime time de TV3…

Les dades d’audiència han sigut espectaculars. ‘Crims’ ja no se on pot acabar, després de guanyar un Ondas, està fent 25/26%… ‘El Foraster’ i ‘Joc de Cartes’ també estan amb dades estratosfèriques. Ara arriba ‘Eufòria’ i altres productes amb els que estem també molt satisfets.

Euforia TV3

La nova edició d’Eufòria està a tocar i previsiblement s’enfrontarà a ‘TCMS’. Ja vau guanyar una petita batalla amb el concert, però fa por la possibilitat d’enfrontar-se a un format com a ‘TCMS’?

Vam guanyar pels pèls. ‘Tu Cara Me Suena’ es un gran producte. Nosaltres anirem al març y previsiblement ells tambè. Si coincidim, que guanyi el millor. S’ha de competir, cada dia hi ha competència, però tenir a ‘Tu Cara Me Suena’ a Antena 3 es tenir una competència molt forta. Però no estem pensant en moure ‘Eufòria’ de dia, creiem que podem guanyar.

Heu estrenat diverses obres de teatre amb èxit a prime time, no es planteja comptar amb una nit setmanal dedicada al teatre?

No ens ho hem plantejat, però ens ha anat molt bé, és una idea. El teatre ho hem utilitzat molt per dates concretes. Tampoc sé si ens donaria per a fer una nit de teatre cada setmana.

Va tornar el Buenafuente: hi ha la porta oberta a comptar amb un format seu?

Ens encantaria treballar amb el Buenafuente els pròxims anys. Farem tot el possible per a intentar-ho però com sempre dependrà del pressupost. Estem encantats de que torni a casa seva.

Buenafuente TV3 entrevista Sigfrid

En quin punt està aquell possible projecte amb el Jordi González?

Estem parlant però no hi ha res.

Avui just fa tres mesos que es va estrenar el nou SX3, quina valoració feu?

Estem molt contents. Les dades lineals han canviat molt poc, però les dades digitals son molt bones. Tenim productes molt destacats i creiem que ens han donat molta notorietat. Tothom parla del Titó. Hem generat una nova il·lusió. La audiència en lineal no la recuperarem o ho farem poc a poc. Però amb la nova reforma digital y la OTT tindrem una oferta infantil més accessible.

Ara hi ha una crida de projectes obert, vau fer fa unes setmanes el pitching, quins formats busqueu?

L’objectiu és més d’innovació. La primera era menys mainstream i aquí volem arriscar en productes diferents. Busquem més digital only o digital first que després pugui anar cap a la pantalla. Productes que no siguin ‘Eufòria’, que siguin més arriscats. Encara està en fase de resolució.

Fa uns mesos vas dir que un dels gèneres que us agradaria explorar és el dating…

Seguim buscant. A aquesta crida hi ha algun, però tampoc sé si sortirà. Tenim un per a digital que te possibilitats. Tampoc ens tanquem, el volem per a lineal i per a digital, també depèn del pressupost. Però encara estem amb el daiting, es una obsessió que no acabem de superar.

Aquestes crides també són per a detectar nou talent…

Clar que si. Nosaltres treballem amb productores molt solides, però la nostra obligació es detectar el talent, a nivell de productors, actors, presentadors, realitzadors… Hem de donar oportunitats al nou talent.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí